Poznámka
Steviozid dodávajúci listom sladkú chuť si svoje vlastnosti udrží dokonca pri teplote 200°C – vhodný na pečenie.
Vlastnosti
Stévia je v našich podmienkach jednoročná rastlina, ktorej listy sú 20 krát sladšie ako cukor a obsahujú malé množstvo kalórií.
Uplatnenie
Cukrovkári alebo osoby, ktoré dbajú o svoju líniu ho môžu používať na sladenie nápojov a jedál. Odporúča sa aj do detskej stravy pretože nespôsobuje zubný kaz. Listy môžu byť používané čerstvé alebo sušené.
Hermetické vrecko
Hermetický obal
Hĺbka siatia
0,5 - 1 cm
Teplota klíčenia
20 - 25 °C
Výsev priamo na záhon
III
Výsadba na záhon
k V
Spon, ktorý doporučujeme pri výsadbe alebo jednotení
40 cm x 40 cm
Termín zberu
poł IX - X